Werken Heyvaertlaan van start

Op 18 november start aannemer Jan Knockaert uit Jabbeke met de renovatie van de Heyvaertlaan. De bestaande klinkerverharding en verkeersremmers worden opgebroken en vervangen door een asfaltverharding met fietssuggestiestroken in de plaats. De bestaande glascontainers ter hoogte van de parking worden vervangen door ondergrondse containers.

Vermoedelijk duren de werken tot uiterlijk eind december, afhankelijk van de weersomstandigheden. De werken worden opgesplitst in 2 fasen waardoor het woonerf en de parking ter hoogte van het rondpunt steeds bereikbaar blijven voor plaatselijk verkeer. Doorgaand verkeer en zwaar vervoer (meer dan 3,5 ton) worden omgeleid via de Koolaerdstraat en de Oostendse Baan. De bushaltes worden tijdelijk ingericht op de parkeervakken in de Stationsstraat 83 t.h.v. de voormalige rijkswachtkazerne en restaurant La Gare.

  • Lijn 50 rijdt rond via de Koolaerdstraat / Oostendse Baan / Nieuwpoortsesteenweg. Enkel de halte ter hoogte van AC / La Gare zal worden bediend.
  • Lijn 51, richting Torhout-Gistel-Oostende rijdt rond via de Stationsstraat / Markt / Hoogstraat / Tempelhofstraat. Alle haltes worden normaal bediend.
  • Lijn 51, richting Oostende-Gistel-Torhout rijdt via Koolaerdstraat / Nederenheirweg / Nieuwpoortsesteenweg. Er wordt een tijdelijke stopplaats voorzien ter hoogte van Koolaerdstraat / Nederenheirweg en ter hoogte van Nieuwpoortsesteenweg / Nederenheirweg.
  • Lijn 52, Brugge-Jabbeke-Gistel-Oostende in beide richtingen zal rondrijden via Koolaerdstraat / Oostendse Baan / Nieuwpoortsesteenweg. Enkel de halte AC/La Gare wordt bediend.

Op vrijdagmorgen wordt de boerenmarkt tijdelijk verplaatst naar de bushaltes in de Heyvaertlaan nabij het kruispunt met de Stationsstraat.

Voor vragen en informatie kunt u terecht bij Lise Marrannes en Wouter Dumont van de dienst Infrastructuur – openbare werken. Telefonisch te bereiken op het nummer 059 79 51 72 en per mail op openbarewerken@gistel.be.

heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

Wenst u deel uit te maken van de grootste politieke partij in Gistel?

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in Gistel ? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze laatste updates via mail.

U bent succesvol ingeschreven.