Verkeersplateaus Vaartstraat zorgen voor verkiezingskoorts

Open VLD nam in de gemeenteraad van 5 juli de plannen van het schepencollege m.b.t. de herinrichting van de verkeersplateau’s in de Vaartstraat, op de korrel.

Ter hoogte van de Kleine Vaartstraat wordt het plateau weggenomen en vervangen door een gelijktijdige doorgang in beide richtingen in asfalt zonder enige vorm van verkeersremming. Open VLD vreest dat auto’s hier geen vaart meer zullen minderen.

De  verkeersplateau richting Oostende wordt ook weggenomen en op dezelfde plaats  vervangen door eveneens een gelijktijdige doorgang in beide richtingen in asfalt. De verkeersremmer die hier wel wordt voorzien bestaat uit thermoplastische dwarsstrepen op het asfalt van 3 cm hoog. Daar zullen automobilisten zich niet door laten afschrikken vreest Open VLD.

Vooral het feit dat het hier maar gaat om een tijdelijke oplossing in afwachting van de inrichting van een rond punt ter hoogte van de Groenedreef en de toegang tot de jeugdsite, deed fractieleider Roland Defreyne van Open VLD steigeren. De uitleg van het Bestuur dat dit nu teveel zou kosten, noemde Defreyne een leugen omdat er voor die inrichting €36.000  ingeschreven is in het budget 2018.

“Ik zal deze beslissing eens in verkiezingstaal uitdrukken”, zei Defreyne: “een rond punt kan niet meer gerealiseerd worden tegen de verkiezingen en daarom gaan we vlug een halve oplossing uit onze mouw schudden zodat de brave Gistelnaar toch kan zien dat we iets gedaan hebben.”

“Het enige wat u nu doet is gemeenschapsgeld verkwanselen omwille van electorale redenen”, besloot Defreyne.

heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

Wenst u deel uit te maken van de grootste politieke partij in Gistel?

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in Gistel ? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze laatste updates via mail.

U bent succesvol ingeschreven.