Transportleiding Moerestraat – KWZI Moere

Aquafin en de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) willen van start gaan met het dossier Moere fase 2, rioleringswerken in de Moerestraat en de Beekstraat. Het gaat hier om een vrij belangrijk rioleringsproject dat destijds in een totaalproject voor de rioleringsproblematiek in Moere was opgenomen. Dit project is nog opgestart toen Open VLD nog in het stadsbestuur zat.

In dit project worden alle rioleringswerken gesubsidiëerd door de Vlaamse Overheid. De gemeente moet enkel de heraanleg van de Moerestraat en Beekstraat financieren (535.912 €). Op 18 april vond een startvergadering plaats met stad Gistel, Aquafin en de VMM. Op deze startvergadering is gebleken dat de gemeente rechts heeft op 109.810 € uit het rioleringsfonds Infrax, zodat het te financieren saldo nog 426.102 € zou bedragen.

Het bestuur heeft intussen beslist om dit rioleringsproject in Moere op te nemen in het meerjarenplan 2014 – 2019. Onze fractie vindt het belangrijk dat ook in de Moerestraat en Beekstraat eindelijk riolering wordt aangelegd zodat het vuil water niet langer in grachten en waterlopen terecht komt.

heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

Wenst u deel uit te maken van de grootste politieke partij in Gistel?

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in Gistel ? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze laatste updates via mail.

U bent succesvol ingeschreven.