Subsidie voor wandel- en fietsverbinding

Gistel ontvangt een subsidie van € 22.581,50 voor de creatie van een wandel- en fietsverbinding tussen het Atlas Atheneum en de Groene 62.

Het voorstel van Open VLD burgemeester Gauthier Defreyne werd begin september goedgekeurd door het college. Daarna diende Gistel een subsidieaanvraag in bij minister van mobiliteit en openbare werken Lydia Peeters die positief werd beoordeeld. Gistel behoort tot één van de negen gelukkige gemeenten die een subsidie mogen ontvangen.

Zowel bij de minister als het lokaal bestuur krijgt verkeersveiligheid een prominente plaats (cf. beleidsthema mobiliteit (punt 129 van het bestuursakkoord): een actief beleid om verplaatsingen per fiets sneller, comfortabeler en veiliger te maken.) De leerkrachten, leerlingen en ouders kunnen de school in de toekomst via een zachte verbinding op een vlotte en veilige manier bereiken.

Na de effectieve toekenning van de subsidie wordt een overheidsopdracht opgestart. De werken worden aanbesteed via een onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking. De kosten voor deze werken worden geraamd op € 50.000.

Voor die verbinding zullen we gebruikmaken van de bestaande dwarse insteek op de Groene 62 noordwaarts van de Schommelstraat en die verder doortrekken via een aan te leggen fietspad in beton van 2,5 m breed, parallel met het beekje het Callaertswallegeleed. Om de effectieve verbinding met het terrein van het Atlas Atheneum te realiseren, moet over het Callaertswallegeleed een fietsbrug aangelegd worden” zegt Defreyne.

heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

Wenst u deel uit te maken van de grootste politieke partij in Gistel?

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in Gistel ? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze laatste updates via mail.

U bent succesvol ingeschreven.