start inrichting “Park dr. Egide Defever”

De Gistelnaar kon recent kennis maken met het dr. Egide Defever Park. De schenking van Juffrouw Defever, mede namens wijlen haar broer dr. Egide Defever, zal de stad dankbaar gebruiken voor de inrichting van het park.

Het park is pas sinds de aankoop door onze stad eind 2017 openbaar domein. Deze groene long in het centrum van onze stad was voorheen privaat eigendom van verschillende families. En de verschillende bunkers in het park zijn restanten van de aanwezigheid van de Duitse bezetter tijdens de wereldoorlogen I en II.

Dit park is de ontbrekende schakel van een groene en verkeersluwe wandeling vanaf de Markt en het park rond de kerk naar de bibliotheek en Molenhoeve. Via het recent aangekocht dr. Egide Defever Pad zullen ook wandelaars en fietsers vanaf de Hogenbilk het park makkelijk kunnen bereiken.

Het is de ambitie van ons stadsbestuur om het park dat nu nog grotendeels verborgen ligt, in te richten  als een veilige omgeving voor zijn bezoekers, uiteraard met behoud en respect voor de natuurwaarden maar zonder een creatieve invulling uit de weg te gaan.

Het masterplan voor de inrichting van het park en omgeving, dat de gemeenteraad eind vorig jaar goedkeurde, ziet de stad als een traject, dat niet alleen begeleid wordt door deskundige ontwerpers maar ook gebruik maakt van ideeën en invalshoeken van de Gistelnaars, de toekomstige gebruikers.

Foto: Ann Bentein, Gauthier Defreyne, Geert Deschacht, Michel Vincke, Dries Depoorter en Wim Aernoudt

heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

Wenst u deel uit te maken van de grootste politieke partij in Gistel?

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in Gistel ? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze laatste updates via mail.

U bent succesvol ingeschreven.