Stad Gistel investeert in opleidingen om AED-toestel te gebruiken

Gistel investeerde in nieuwe AED’s aan de ontmoetingscentra in zijn deelgemeenten en start ook met een reeks opleidingen in samenwerking met het Rode Kruis.

Op dinsdag 12 november vindt de cursus plaats in Zevekote, dinsdag 19 november in Snaaskerke, donderdag 28 november in Gistel en maandag 25 november in Moere. De opleidingen zijn gratis en vinden plaats in de verschillende ontmoetingscentra (in Zomerloos voor Gistel), telkens van 18 tot 21 uur.

Een Automatische Externe Defibrillator, of AED, is een toestel dat gebruikt wordt tijdens de reanimatie om, indien nodig, met behulp van elektrische impulsen het hart terug op te starten. Want iemand met een hartstilstand heeft nog kans op overleven als je snel de hulpdiensten alarmeert en hartmassage en mond-op-mondbeademing start. De aanwezigheid van een Automatische Externe Defibrilator kan daarbij de kansen van het slachtoffer nog verhogen en levens redden.

Het is van levensbelang dat iedereen weet hoe een AED-toestel werkt en hoe je er een leven mee kan redden. Een hartstilstand gebeurt plots en kan bij jong en oud. Iedereen heeft er dus baat bij om te weten hoe je een leven moet redden. Dit is een ideaal moment om je vereniging in te schrijven. Deelnemen als groep kan een extra belevenis zijn.

Inschrijven kan in de Zonnewijzer, Bruidstraat 9 in Gistel. Telefonisch op het nummer 059 20 06 60 of via mail zonnewijzer@gistel.be.

heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

Wenst u deel uit te maken van de grootste politieke partij in Gistel?

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in Gistel ? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze laatste updates via mail.

U bent succesvol ingeschreven.