Rijkswachtkazerne wordt verkocht aan Woonwel voor €410.000

Open VLD is tevreden dat er, vooral op hun herhaalde vraag, een nieuw schattingsverslag werd opgemaakt. In dit schattingsverslag werd de vroegere schattingsprijs van €270.000 verhoogd naar 410.000 €. Maar de schatter hield geen rekening met de waarde van de gebouwen; de grondwaarde werd geschat op 220 €/m² (voor 1.860 m²).

“Het verwondert ons”, zei Roland Defreyne (fractieleider Open VLD) “dat de naastliggende twee vroegere rijkswachtwoningen met een totale oppervlakte van 327 m² door WOONWEL aangekocht worden jegens de Regie der Gebouwen voor 200.000 €. Hier is dan wel rekening gehouden met de waarde van de constructies naast de grondwaarde.”

Daarenboven staat in het verslag van het Lokaal Woonoverleg van 19 april dat WOONWEL de bestaande gebouwen wil ombouwen tot 9 of 10 woonentiteiten, bestemd voor de huisvesting van volwassenen met een verstandelijke handicap via De Bezaan. “We vinden dit een lovend initiatief”, zei Defreyne “maar begrijpen niet waarom dit gebouw nu plots bouwfysisch in orde is terwijl dit indertijd, toen over de huisvesting van de BKO (buitenschoolse kinderopvang) moest beslist worden, helemaal onmogelijk bleek. Toen was dit gebouw alleen nog maar goed voor de sloop.”

Open VLD vindt dat in dit dossier met twee maten en twee gewichten werd gewerkt en onthield zich daarom bij de stemming over de verkoop.

heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

Wenst u deel uit te maken van de grootste politieke partij in Gistel?

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in Gistel ? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze laatste updates via mail.

U bent succesvol ingeschreven.