Professionele lichtstuurtafel wordt niet gebruikt

Begin dit jaar kocht de gemeente een professionele lichtstuurtafel aan voor de cultuurzaal Zomerloos. Open VLD heeft zich toen hevig tegen deze aankoop verzet omdat dergelijke apparaten niet alleen heel veel geld kosten (17.000 €) maar daarenboven alleen maar door grote cultuurzalen (zoals in Oostende, Torhout, Brugge …) worden aangeschaft.

De schepen van cultuur Declercq had eerder al schoorvoetend moeten toegeven dat nooit voorheen dergelijke professionele lichtstuurtafel moest ingehuurd worden voor optredens in de Zomerloos. Maar hij verdedigde toch de aankoop omdat in de toekomst zo’n lichtstuurtafel wel zou gebruikt worden voor professionele optredens.

Op de gemeenteraad van afgelopen donderdag vroeg Open VLD, dan ook of deze lichtstuurtafel was gebruikt voor de optredens van Axelle Red en van Daan, toch wel twee professionele artiesten. De schepen bleef het antwoord schuldig maar intussen kon uit goed ingelichte bron worden vernomen dat de lichtstuurtafel voor geen van beide optredens is gebruikt. De reden is eenvoudig ; dergelijke artiesten hebben zelf alle nodige professionele apparatuur mee.

heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

Wenst u deel uit te maken van de grootste politieke partij in Gistel?

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in Gistel ? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze laatste updates via mail.

U bent succesvol ingeschreven.