Open VLD verzet zich tegen inrijverbod in de Moerestraat

Open Vld vindt het geen goed beleid om zonder objectieve waarnemingen gemeentewegen te pas en te onpas af te sluiten.

Vóór de invoering van de maatregel heeft het stadsbestuur de bestaande snelheidsmetingen niet geanaliseerd en er werden ook geen tellingen gedaan van de voertuigbewegingen. Daarenboven blijkt uit ongevallenstatistieken van de politie dat in het deel van de Moerestraat tussen de Torhoutsebaan en de Lindenhofstraat maar één licht ongeval gebeurde tussen 2014 en nu. Een evaluatie van het inrijverbod na termijn, zoals de burgemeester voorstelt, is zo goed als onmogelijk. Waarmee zal een eventuele meting van de verkeersstromen na zes maand worden vergeleken ?

Met het afsluiten van de Moerestraat wordt met een kanon op een mug geschoten. Het mogelijks enig probleem is een te druk verkeer in de Lindenhofstraat. Om het verkeer in de Lindenhofstraat te ontraden en er de snelheid te verminderen, zou een regime van geschrankt parkeren met op het wegdek aangeduide parkeervakken volstaan. Dit is perfect mogelijk in die straat omdat er veel huizen zijn zonder garage. Bestuurders zullen dan moeten slalommen en niet meer rechtdoor kunnen rijden zoals bij het huidig regime van alternerend aan één zijde parkeren.

Straten afsluiten is het probleem verplaatsen. Zo bijvoorbeeld gebruikten ook Moerenaars na het afsluiten van de Mosselstraat de Moerestraat om naar Gistel te rijden. Het afsluiten van de Moerestraat zal wellicht ook gevolgen hebben op het shoppinggedrag van Moerenaars die misschien nu eerder in Koekelare gaan winkelen dan in Gistel. De Gistelse handelaars zullen het graag horen …

Er zijn in Gistel, zoals wellicht ook in veel andere gemeenten, veel zogenaamde “sluipwegen”, zoals de Koolaerdstraat, de Acacialaan, de Galgestraat, de Hoogwegel en de Dullaertweg. Die allemaal afsluiten is inderdaad geen oplossing voor verkeersproblemen.

heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

Wenst u deel uit te maken van de grootste politieke partij in Gistel?

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in Gistel ? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze laatste updates via mail.

U bent succesvol ingeschreven.