Open VLD heeft kritiek op verordening eengezinswoningen

In de nieuwe verordening op ééngezinswoningen, die de gemeenteraad goedkeurde, worden oppervlakten per ruimte opgelegd. Open Vld stelde voor om minimum-oppervlakten op te leggen per woningtype (bv. gesloten, halfopen of open bebouwing). Laat de mensen verder vrij in hun keuze omtrent de inrichting van hun woning.

Daarenboven vindt Open Vld de opgelegde oppervlakten per ruimte veel te hoog. Deze oppervlakten liggen ver boven de normen die de Vlaamse Huisvestingmaatschappijen moeten hanteren. Volgens de gemeentelijke verordening moet een woning met drie slaapkamers een totale in te richten oppervlakte hebben van 165 m². Eenzelfde woning moet volgens de sociale huisvestingsnormen maar beschikken over een in te richten oppervlakte van 87 m².

Open Vld vreest dat deze verordening weer maar eens zal leiden tot discussies met de stedenbouwkundige ambtenaar en afwijkingen die het schepencollege “à la tête du cliënt” kan toestaan. Deze verordening zal onvermijdelijk leiden tot muggenzifterij en onvrede bij de kandidaat-bouwers.

heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

Wenst u deel uit te maken van de grootste politieke partij in Gistel?

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in Gistel ? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze laatste updates via mail.

U bent succesvol ingeschreven.