In memoriam – Johan Kerckhof

Met grote verslagenheid en droefenis vernamen we het afscheid van liberaal boegbeeld Johan Kerckhof, die zowel in Gistel en Oostende politiek actief is geweest als OCMW- en gemeenteraadslid. Tussen 2000 en 2012 zetelde Johan Kerckhof ook in de provincieraad van West-Vlaanderen. We verliezen een bijzonder aangename, mooie, integere en intelligente persoon.
Na een lange aanslepende ziekte is Johan Kerckhof dinsdag 22 juni overleden op 65-jarige leeftijd. In Liberale middens wordt met droefenis gereageerd op dit jammerlijk nieuws. Johan was enorm geëngageerd binnen de politiek en verschillende verenigingen. In 1982 nam hij voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in Oostende voor de toenmalige PVV. Nadien was hij er ook gemeenteraadslid. Na zijn verhuis naar Gistel werd hij daar verkozen als gemeente- en OCMW-raadslid voor Open VLD tussen 2000 en 2018. Ook bovenlokaal was Johan Kerckhof actief, tussen 2000 en 2012 zetelde hij in de West-Vlaamse Provincieraad als fractieleider van Open VLD. Daar werkte hij binnen de liberale fractie samen met Anthony Dumarey, op vandaag Burgemeester van Oudenburg.
Johan was een persoon met enorm veel ervaring en een eigen kijk op de dingen. Hij deinsde er ook niet voor terug om voor zijn mening uit te komen, dat maakte van hem een bijzonder gewaardeerde collega die over de partijgrenzen heen op heel wat respect kon rekenen. Johan was ook enorm verdienstelijk binnen de liberale middens. Zo richtte hij in iedere gemeente van het arrondissement een afdeling van de PVV-jongeren op. Een huzaren-stukje in die tijd. Dat Johan ook bijzonder creatief kon zijn, bewijzen zijn verkiezingscampagnes. Wie herinnert zich niet de reddingsboeien die hij tijdens een campagne op straat liet schilderen en zijn campagne met een kameel in de Alfons Pieterslaan in Oostende. Iedereen sprak over de bijzondere scampagnes van Johan.
Ik heb Johan van dichtbij gevold, en naar mijn mening had hij zeker beter verdiend op nationaal vlak. Helaas is het daarvoor nu te laat. Maar Johan, één zaak staat als een paal boven water. We zullen je blijven herinneren.
Onze Gistelse Open VLD-fractie biedt zijn diepste medeleven aan aan de familie en kennissen van Johan Kerckhof.
Namens het bestuur van Open VLD
Noël Cordier
Fractieleider Open VLD Gistel.
heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

Wenst u deel uit te maken van de grootste politieke partij in Gistel?

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in Gistel ? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze laatste updates via mail.

U bent succesvol ingeschreven.