In memoriam – Cyriel Sanders

Bedroefd nemen we afscheid van Cyriel Sanders op 88-jarige leeftijd. Cyriel was in het destijds zelfstandige Zevekote en in Gistel politiek actief als OCMW- en Gemeenteraadslid. We verliezen een in de Zevekootse gemeenschap alom gekend en bijzonder geliefd persoon.

Nadat hij Zevekote had verlaten omdat zelfstandig wonen niet langer mogelijk was, verbleef hij in een Woon- en Zorgcentrum in Sint-Denijs-Westrem, dicht bij zijn familie. We hebben Cyriel gekend als een bijzonder minzaam man, altijd bereid om de handen uit de mouw te steken ten dienste van zijn vrienden en dorpsgenoten.

In 1964 werd hij gemeenteraadslid in Zevekote tot 1970. De laatste gemeenteraad van het zelfstandige Zevekote dat in 1971 fusioneerde met Gistel. In 1988 stond hij op de liberale lijst “Gistel 2000” en werd meteen verkozen als gemeenteraadslid. Hij bleef gemeenteraadslid tot 2006. In 2007 zetelde hij voor onze partij in de OCMW-raad tot 2012.

De toekenning van de titels eregemeenteraadslid en ereraadslid OCMW in 2010 en 2015 waren een mooie bekroning van zijn lokale politieke loopbaan. Onze Gistelse Open VLD-fractie biedt zijn diepste medeleven aan, aan de familie en kennissen van Cyriel Sanders.

heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

Wenst u deel uit te maken van de grootste politieke partij in Gistel?

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in Gistel ? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze laatste updates via mail.

U bent succesvol ingeschreven.