GRUP “Gistel centrum” goedgekeurd

De gemeenteraad heeft op 8 januari meerderheid tegen minderheid het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan  “Gistel Centrum” goedgekeurd. In dit stedenbouwkundig plan word voor de toekomst vastgelegd waar in het Gistels centrum nog hoogbouw mag komen.

Open VLD heeft zich in de gemeenteraad heftig verzet tegen de goedkeuring van dit plan. In dit plan wordt juist het tegenovergestelde gedaan van wat in het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan (GRS) staat. Terwijl volgens het GRS in de stadskern 3 bouwlagen de regel is wordt in dit plan 2 bouwlagen als regel gehanteerd. In ongeveer 3/4den van het stadscentrum mag nog maar 2 bouwlagen hoog worden gebouwd.

Schepen Beirens zei dat er wel ruimte zou gecreëerd worden voor hoogbouw buiten het stadscentrum maar kon niet onmiddellijk zeggen waar dit dan wel zou gebeuren.

Open VLD vindt dit GRUP een gemiste kans om het wonen in het Gistels stadscentrum te stimuleren. Niet alleen is dit belangrijk voor onze handelaars in het centrum die nood hebben aan een dichte bewoning om te kunnen overleven. Maar ook senioren vragen meer  appartementen in het stadscentrum. Zij willen op oudere leeftijd hun te ruim geworden woning met tuin verlaten om in het stadscentrum te gaan wonen, waar de meeste voorzieningen binnen handbereik zijn.

Open VLD vreest dat bouwpromotoren Gistel links zullen laten liggen omdat niet alleen de geschikte zones voor hoogbouw beperkt worden maar de bouwvoorschriften daarenboven de nieuwbouw te duur maken en dus niet verkoopbaar. Leegstand van oude woningen in het centrum kan hiervan het gevolg zijn. Defreyne zei ook nog dat dit GRUP een aanzienlijke waardevermindering voor vele eigendommen in het centrum betekent.

heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

Wenst u deel uit te maken van de grootste politieke partij in Gistel?

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in Gistel ? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze laatste updates via mail.

U bent succesvol ingeschreven.