Gistelse Open VLD vindt aankoop lichtstuurtafel van €20.000 ondoordacht

Open VLD fractieleider Roland Defreyne spaarde zijn kritiek niet op de beslissing van het Gistels stadsbestuur om een professionele computergestuurde lichtstuurtafel aan te kopen voor de cultuurzaal Zomerloos. Deze aankoop vindt Open VLD de meest ondoordachte aankoop van de voorbije jaren.

Uit de zeer gedetailleerde beschrijving in het bestek is volgens Defreyne en mensen van het vak af te leiden dat deze opgemaakt is door één welbepaalde firma voor de levering van de electronische lichtstuurtafel CHAMSYS MX 100.“De aankoop van een lichtstuurtafel zoals beschreven in het bestek, is alleen verantwoord als je een licht- en klanktechnicus in huis hebt.  En dat hebben wij in Gistel niet. We houden ons hart vast als Jan en Alleman aan de toetsen van die tafel zal frommelen.

Op de vraag van Open VLD hoeveel producties in het verleden al in de Zomerloos  geprogrammeerd waren waarbij beroep moest gedaan worden op dergelijke  professionele computergestuurde lichtmengtafel, bleef de schepen van cultuur Erwin De Clercq het antwoord schuldig.

De Zomerloos is niet het Casino in Oostende of de Schouwburg in Brugge ; zelfs niet vergelijkbaar met De Spil in Roeselare of met De Brouckère in Torhout. Ik heb de indruk dat het hier om een prestigeproject gaat. Je kan zo’n aankoop vergelijken met de aankoop van een pikdorser door een hobbyboer  of de aankoop van een zitmaaier door iemand met een tuintje van 25 m².

Open VLD zou de 20.000 € veel liever besteed zien aan nuttiger aankopen voor de cultuurzaal zoals lichtarmaturen, klankboxen en meubilair.

heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

Wenst u deel uit te maken van de grootste politieke partij in Gistel?

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in Gistel ? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze laatste updates via mail.

U bent succesvol ingeschreven.