Gistelbus moet deelgemeenten met kern verbinden

Toen burgemeester Defreyne werd aangesteld als voorzitter van de vervoerregio Oostende beloofde hij werk te maken van een busverbinding voor deelgemeenten Moere en Zevekote. Met de komst van de “Gistelbus” eind 2021 lijkt hij te slagen in zijn opzet. De kernen Moere, Snaaskerke en Zevekote krijgen een specifiek aanbod met een vaste buslijn die de verbinding met de kern Gistel verzorgt.

De Gistelbus zal een oplossing bieden voor een openbaar vervoer vanuit de deelgemeenten naar de hoofdgemeente Gistel. De Gistelbus zal op weekdagen de deelgemeenten 6 keer per dag bedienen. De ritten met een minibus zijn zowel gericht op het vervoer van inwoners en scholieren binnen de gemeente als naar het knooppunt in Gistel centrum om de reis dan verder te zetten naar Oostende, Westkerke, Oudenburg, Ichtegem, Brugge en Torhout.

Deze Gistelbus, die jaarlijks zo’n € 113.000 aan de vervoerregio zal kosten, zal in een lus rijden via Moere (Provincieweg), Torhoutse Baan, Nieuwpoortsesteenweg, Gistel stadhuis, Stationsstraat, Vaartstraat, Snaaskerke, Oostendse Baan, Zevekotestraat, Baan op Zande, Moere.

Goedkeuring vervoerplan

De vervoerregio keurde het nieuwe vervoerplan op 17 juli goed. De komende weken wordt het plan voorgesteld aan de gemeenteraden. De invoering van het nieuwe vervoerplan is dan voorzien voor december 2021.

Naast de Gistelbus zijn ook nog andere verbeteringen op komst.

In het kernnet zullen de buslijnen 50 (Oostende – Gistel – Koekelare) en 51 (Oostende – Gistel – Ichtegem – Torhout) om het halfuur over Gistel en Westkerke van en naar Oostende rijden. Door deze as te laten verknopen in Westkerke, worden verschillende nieuwe verbindingen mogelijk gemaakt zoals Gistel – Brugge en Gistel – Oudenburg.

Via het aanvullend net wordt in de vervoerregio Brugge een nieuwe buslijn voorzien via Brugge – Jabbeke – Oudenburg – Snaaskerke – Oostende.

Mobipunten

Het nieuw vervoerplan zal ook mobipunten invoeren. Dit zijn bushalten waar deelfietsen en/of -wagens zullen worden aangeboden.

Ook Moere is geselecteerd als mobipunt om zodoende te kunnen sluiten op het flexvervoer van de naburige vervoerregio Westhoek met onder andere Koekelare.

Foto: Timmy Van Assche

heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

Wenst u deel uit te maken van de grootste politieke partij in Gistel?

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in Gistel ? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze laatste updates via mail.

U bent succesvol ingeschreven.