Gistel zet verder in op digitalisering met thuisloket

Gistel breidt zijn online dienstverlening uit met een thuisloket. Het thuisloket is altijd en overal beschikbaar, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Via het thuisloket kun je heel wat akten, attesten of vergunningen online aanvragen. Je kunt er ook allerhande problemen melden, een evenement registreren en subsidies aanvragen. In de loop van 2021 zal ook het aanvragen van feestmateriaal en reserveren van zalen digitaal verlopen.

Denk onder andere aan een attest van woonst of een attest van gezinssamenstelling. Ook voor een 20-tal aktes, van geboorte- tot huwelijksakte, zal het thuisloket je een oplossing bieden. Zelfs uittreksels uit het strafregister kun je aanvragen.

Je doet de aanvraag via onze website en je krijgt het document digitaal in jouw mailbox. Een document aanvragen, kan dus altijd, gewoon van thuis!

Veilig aanmelden

Enkele voorwaarden om het thuisloket te gebruiken:

  • Je hebt (of bent in het bezit) van een kaartlezer.
  • Je hebt een e-mailadres.
  • Je kent de pincode van jouw identiteitskaart of gebruikt de Itsme®app.
  • Je doet de aanvraag voor jezelf of voor een gezinslid.

Surf naar www.gistel.be en klik door naar ‘thuisloket’. Dit kan op een computer, tablet of smartphone. Eens doorgeklikt, kies je de zaken die je wilt aanvragen.

Vervolgens kies je een manier om je veilig aan te melden.

Duidelijke instructies op het scherm loodsen je door de verschillende stappen. Vul de ontbrekende gegevens in en druk op verzenden. Na de automatische verwerking verschijnt een link naar het document op het scherm. Het document kan meteen worden gedownload en afgedrukt. Ook krijg je een link naar het document in jouw mailbox.

Blijft jouw aanvraag in behandeling staan? Dit betekent dat we jouw aanvraag niet automatisch konden verwerken. Een medewerker zal dit verder behandelen. Je krijgt hiervan al een e-mail met ontvangstbevestiging en referentienummer. We houden je verder op de hoogte via e-mail.

heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

Wenst u deel uit te maken van de grootste politieke partij in Gistel?

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in Gistel ? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze laatste updates via mail.

U bent succesvol ingeschreven.