Gemeenteraad keurt budget 2019 goed

Open VLD onthield zich bij de stemming over het budget 2019 omdat, aldus Roland Defreyne (fractieleider Open VLD), de budgetten 2019 en 2020 die in het meerjarenplan zijn opgenomen in essentie basisbudgetten zijn waarin geen nieuwe acties zijn opgenomen.

Het zal aan de nieuwe bestuursploeg zijn om vanaf volgend jaar eigen accenten in het beleid te leggen en dit dan ook financieel te vertalen bij een eerstvolgende budgetwijziging.

De wijzigingen die werden aangebracht aan het budget 2018 noemde Defreyne een typische illustratie van de gang van zaken in een verkiezingsjaar. “Sommige kredieten moesten nog vlug worden verhoogd omdat de tijd drong terwijl andere kredieten werden verlaagd omdat er geen tijd genoeg meer was voor de realisatie”.

In het investeringsbudget, zei Defreyne, staan heel veel mintekens voor de bedragen. Dit betekent dat  de meeste investeringen doorgeschoven werden naar de volgende legislatuur.

“Ik ben wel erg verontrust door de mindere ontvangst uit de personenbelasting (- 152.798 €), die het gevolg is van de taks-shift en zich wellicht ook nog in 2020 en 2021 zal manifesteren”, besloot Defreyne.

heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

Wenst u deel uit te maken van de grootste politieke partij in Gistel?

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in Gistel ? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze laatste updates via mail.

U bent succesvol ingeschreven.