Eindelijk een visie rond de Vaartstraat en omgeving

Na eindeloos getouwtrek, dat al twee jaar duurt, in de vorige legislatuur omtrent de herinrichting van de Vaartstraat, heeft het nieuw bestuur nu de knopen door gehakt.

Er wordt een studiebureau aangesteld om de verkeersproblematiek te bestuderen in zowel de Vaartstraat, de Pol Gernaeystraat, de Sportstraat en de Zomerloosstraat.

In de Vaartstraat moet een oplossing komen voor de hinderlijke verkeersplateaus met als doel een trage maar vlotte doorstroming van het in- en uitgaand verkeer. Bijzondere aandacht zal gaan naar de kruispunten Vaartstraat / Kaaistraat, Vaartstraat / Sportstraat en Vaartstraat / Groene Dreef. De parkeerruimte wordt uitgebreid in zowel de Pol Gernaeystraat als de Sportstraat. Tenslotte wordt de doorstroming van het verkeer van en naar het Ghistelhof onder de loep genomen.

De voorstellen van het studiebureau zullen in het najaar worden voorgelegd en besproken met de bewoners van die straten om te komen tot een aanbesteding voor uitvoering van de werken in de loop van 2020-2021.

heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

Wenst u deel uit te maken van de grootste politieke partij in Gistel?

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in Gistel ? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze laatste updates via mail.

U bent succesvol ingeschreven.