Dan toch extra parkeerplaatsen in Snaaskerke

Het stadsbestuur van Gistel past de plannen van de dorpskernvernieuwing in Snaaskerke aan en creëert zo 20 extra parkeerplaatsen op het dorpsplein. Deze 20 parkeerplaatsen worden aangelegd in waterdoorlatende verharding en grasdallen om het groene karakter van de omgeving te behouden. De parkeerplaatsen zullen toegankelijk zijn vanaf de Dorpsstraat.

In het ontwerp van de dorpskernrenovatie dat aan de Snaaskerkenaars werd voorgelegd, stond een leefbare dorpskern voorop. De Snaaskerkenaars waren echter bezorgd over het lager aantal parkeerplaatsen in vergelijking tot vroeger. Zeker in de omgeving van de nieuwe buurtwinkel en het restaurant was de parkeerruimte eerder beperkt. De oorspronkelijke plannen werden nog tijdens de vorige legislatuur opgemaakt. In deze plannen verdwenen niet alleen parkeerplaatsen in het smalle centrale deel van de Dorpsstraat zelf maar ook op het dorpsplein langs de Groene 62.

In de vorige legislatuur was Open VLD bijzonder misnoegd omdat op geen enkel ogenblik inspanningen zouden zijn gedaan om het aantal parkeergelegenheden te verhogen. Open VLD telde in het volledig traject 83 parkeerplaatsen maar stelde bij een telling op een doordeweekse avond vast dat in dit traject 97 geparkeerde voertuigen stonden.

“Aangezien de werken gestart waren, was het niet mogelijk om de ontwerpplannen zo maar volledig om te gooien. Het nieuw bestuur ging de opmerkingen van de Snaaskerkenaars wel aankaarten bij de Provincie. Na overleg werd nu een akkoord bereikt om nog 20 bijkomende parkeerplaatsen te voorzien op het dorpsplein” zegt burgemeester Gauthier Defreyne. Zo zie je dat wie moeite doet wel degelijk tot oplossingen kan komen in het belang van zijn inwoners.

In totaal wordt op die manier een 250 m² aangelegd als extra parkeerruimte. De kosten bedragen € 15.000. Het stadsbestuur bekijkt ook nog de mogelijkheid voor fietsenstallingen langs het traject van de renovatie.

heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

Wenst u deel uit te maken van de grootste politieke partij in Gistel?

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in Gistel ? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze laatste updates via mail.

U bent succesvol ingeschreven.