Blauwe zone wordt opnieuw gecontroleerd

In de vorige legislatuur werd door klanten en handelaars meermaals aangedrongen op een strengere controle van de blauwe zone. Nu Open VLD aan het roer staat, maakten we er meteen werk van.

Het bestuur besliste om de controle op de blauwe zone vanaf 11 september uit te besteden aan de firma OPC en het tarief van de parkeerretributie te verlagen van € 30 naar € 25. De controles starten in september met twee weken gedoogbeleid waarbij overtreders een brief tussen de ruitenwisser zullen vinden met een waarschuwing. Op de parking Post wordt een gedeelte van de blauwe zone opgeheven zodat meer plaatsen vrijkomen voor onbeperkt parkeren.

De blauwe zone werd niet meer gecontroleerd door de politiediensten omdat parkeerovertredingen niet binnen de strafrechtelijke sfeer vallen. Regelmatige controles zullen daarentegen een mentaliteitswijziging teweegbrengen en zorgen voor de naleving van de blauwe zone.

Het niet respecteren van de beperkte parkeerduur is al jarenlang een doorn in het oog van de handelaars in het centrum die vaak geen vrije parkeerplaats voor hun zaak hebben. Gelet op de geringe pakkans staan auto’s soms de hele dag op dezelfde plaats geparkeerd. Om aan deze verzuchtingen tegemoet te komen en om te zorgen voor meer rotatie, nam het bestuur bovenstaande beslissing. Het bestuur voorziet ook voor elke handelaar in het centrum een pakketje blauwe parkeerschijven (met het stadslogo op) om uit te delen aan de klanten. Deze zijn beschikbaar vanaf maandag 23 september.

Na prijsvraag werd de opdracht gegund aan de firma OPC uit Herent en dit voor de duur van een jaar waarna een evaluatie zal gebeuren. OPC zal van maandag tot zaterdag vier maal per week op willekeurige momenten controles uitvoeren.

Foto (Timmy Van Assche): Els Vanhoorne, Gauthier Defreyne Dries Depoorter, Geert Cappelle, Raoul (OPC)

heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

Wenst u deel uit te maken van de grootste politieke partij in Gistel?

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in Gistel ? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze laatste updates via mail.

U bent succesvol ingeschreven.