Bewoners Sperestraat in Zevekote vragen parkeerplaatsen i.p.v. bomen

Het schepencollege had twee zittingen nodig om te beslissen over het lot van de bomen in de Sperestraat. Omdat de sierappelbomen die er nu staan voor heel wat wrevel zorgen bij de bewoners die de rottende en kapot gereden appeltjes moeten opkuisen, is beslist om deze bomen te vervangen door bij-vriendelijke bomen.

Niet alleen horen fruitbomen thuis in een boomgaard maar is het ook belangrijk om, vooraleer bomen aan te planten, de bewoning in de straat te evalueren.

In de Sperestraat kan maar aan één zijde geparkeerd worden. Toen de bomen werden aangeplant was alleen maar die zijde van de Sperestraat bewoond. Er bleef dus voldoende ruimte om te parkeren. Op vandaag zijn beide zijden van de Sperestraat bewoond en zijn daar ook handelaars gevestigd die ook bezoek krijgen van cliënteel. Nochtans kan nog altijd maar aan één zijde worden geparkeerd.

Open VLD stelt daarom voor om het aantal bomen te halveren zodat meer parkeerplaatsen kunnen worden aangelegd. De meerderheid vond dit niet nodig en besloot het aantal bomen te behouden.

heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

wenst u deel uit te maken van de grootste politieke partij in gistel?

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in Gistel ? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze laatste updates via mail.

U bent succesvol ingeschreven.