Bestuur past plannen aan voor renovatie van dorpskern Snaaskerke

Alle straten van de Snaaskerkse dorpskern worden de volgende jaren gerenoveerd. De bewoners van de Dorpsstraat en de Vrijheidsstraat maken zich vooral zorgen over de sterke daling van het aantal parkeerplaatsen.

Op de vergadering die het stadsbestuur in januari organiseerde, stelden de bewoners van de Dorpsstraat en Vrijheidsstraat vooral vragen over de verplichte scheiding van de riolering (regenwater en vuil water afzonderlijk) op hun privaat terrein en de subsidiëring van de kostprijs hiervan, evenals over het sterk gereduceerd aantal parkeerplaatsen in het ontwerp voor de dorpskernrenovatie.

Parkeerplaatsen

Onze fractieleider Roland Defreyne stelde in de gemeenteraad van maart voor om de gemeentelijke subsidie aanzienlijk te verhogen. Ons raadslid Bart Van Parys vroeg in de gemeenteraad van februari om 60 parkeerplaatsen te voorzien (tegenover de 40 plaatsen in het huidige ontwerp) langs de Dorpsstraat tussen Vrijheidsstraat en IJzerwegstraat, en 40 parkeerplaatsen te voorzien (tegenover de 25 plaatsen in het huidige ontwerp) langs de Vrijheidsstraat tussen Dorpsstraat en Dwarsstraat.

Het bestuur beloofde alvast om een nieuw ontwerp aan de bewoners voor te leggen.

heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

Looking for a First-Class Business Plan Consultant?

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in Gistel ? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze laatste updates via mail.

U bent succesvol ingeschreven.