Bestemming Nieuwpoortsesteenweg 2

De gemeentelijke woning met tuin langs de GROENE 62, palend aan de Nieuwpoortsesteenweg, staat al enige tijd leeg en wordt dus niet meer verhuurd. Het schepencollege beraadt zich omtrent de bestemming van deze woning, die opgenomen is in de inventaris van het bouwkundig erfgoed. Het bestuur denkt er aan om de woning te verkopen.

Open VLD vindt het geen goed idee om deze woning te verkopen omdat dit eigendom aan het gemeentelijk openbaar domein paalt. Daarenboven ligt dit eigendom op een zeer strategische toeristische plaats, namelijk langs de GROENE 62 en aan de ingangspoort van ons stadscentrum. Daarom pleit Open VLD ervoor om dit eigendom te behouden en er een bestemming aan te geven gerelateerd aan toerisme en erfgoed.

Onze toeristische dienst is momenteel krap gehuisvest in het Administratief Centrum en verspreid over dit Centrum en de Zomerloos. Een Toerismehuis op een strategische plaats in onze stad zou meteen ook een boost kunnen geven aan de bovenlokale uitstraling van onze stad. Het is immers nog steeds onze overtuiging dat wij onze stad en het kleinschalig handelscentrum in onze kern beter moeten verkopen en dat we daarvoor al onze troeven, ook onze toeristische, moeten uitspelen.

heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

Wenst u deel uit te maken van de grootste politieke partij in Gistel?

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in Gistel ? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze laatste updates via mail.

U bent succesvol ingeschreven.