Bestek heraanleg Heyvaertlaan hangt met haken en ogen aan elkaar

Voor de heraanleg van de Heyvaertlaan werd de gemeenteraad gevraagd om een bestek goed te keuren voor de aanstelling van een ontwerper.

Op de vraag van fractieleider Roland Defreyne van Open VLD antwoordde de schepen van openbare werken dat het bestuur nog twijfelt tussen een aanleg van deze weg in asfalt of in printbeton. Om die reden wordt in het bestek aan de ontwerper gevraagd om die twee varianten te onderzoeken.

“Waarom lees ik dan iets anders onder de technische bepalingen van het bestek ? Ik lees daar dat de klinkerverharding vervangen moet worden door deels een rijweg in asfalt en deels een rijweg in printbeton”, zei Defreyne. Die opdracht komt er op neer dat een ontwerp gevraagd wordt waarbij een deel van de weg in asfalt en een ander deel in printbeton wordt uitgevoerd.

Omdat het bestek duidelijk afwijkt van wat het bestuur wil, vroeg Open VLD om dit dossier te herwerken en op een volgende gemeenteraad terug te brengen.

De meerderheid zat met deze vraag duidelijk verveeld omdat de volgende gemeenteraad maar in mei plaats vindt en de uitvoering van dit werk nog vóór de gemeenteraadsverkiezingen daardoor in het gedrang zou komen.

Tegen beter weten in weigerde de meerderheid het agendapunt af te voeren. Wellicht wordt het bestek nu door de administratie herwerkt en zal de aanbesteding gebeuren zonder dat de gemeenteraad een correct bestek heeft goedgekeurd.

heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

Wenst u deel uit te maken van de grootste politieke partij in Gistel?

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in Gistel ? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze laatste updates via mail.

U bent succesvol ingeschreven.