Bebloemingswedstrijd wordt opnieuw georganiseerd

Gistel organiseert opnieuw een bebloemingswedstrijd, waar iedere inwoner en tweedeverblijver van de stad kan aan deelnemen. Op die manier wenst het stadsbestuur bij te dragen aan het vergroten van de biodiversiteit en wordt een grotere variatie aan fauna en flora nagestreefd. De vergroening van het straatbeeld heeft een luchtzuiverende functie en capteert CO2.

Voor deze wedstrijd komen tuinen, gevel- en terrasversiering en bedrijven, zichtbaar vanop de openbare weg, in aanmerking voor deelname. Daarbij komen enkel levende planten in aanmerking.

Je kunt je inschrijving bezorgen in het AC, per mail via bebloeming@gistel.be of via het inschrijvingsformulier op de website www.gistel.be. In de wintereditie van de Gistelzine zul je ook een papieren inschrijvingsformulier kunnen invullen. Inschrijvingen zijn jaarlijks mogelijk tegen uiterlijk 20 mei van dat jaar. Elke inschrijver ontvangt een bordje dat aangeeft dat de tuin deelneemt aan de jaarlijkse bebloemingswedstrijd.

De wedstrijd heeft betrekking op vijf categorieën:

  • voortuinen kleiner dan 75 m²
  • voortuinen groter dan 75 m²
  • gevel- en terrasversiering
  • natuurlijke tuin
  • bedrijven (inclusief hoeves)

Alle informatie en het reglement zullen binnenkort terug te vinden zijn op www.gistel.be. Er wordt tweemaal per jaar gejureerd en deelname aan de wedstrijd is gratis.

heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

Wenst u deel uit te maken van de grootste politieke partij in Gistel?

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in Gistel ? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze laatste updates via mail.

U bent succesvol ingeschreven.