Alle Gistelnaars gelijk voor de wet?

De gemeenteraad keurde de aanleg goed van een voetpad langs de Vaartstraat t.h.v. de nieuwe verkaveling voorbij het verkeersplateau richting Oostende. De totale kostprijs bedraagt €29.225.

“Uiteraard zullen we de aanleg van dit voetpad ten laste van de stad goedkeuren om de heel eenvoudige reden dat het nu éénmaal de plicht is van een gemeente om een voetpad op openbaar domein aan te leggen langs een bestaande openbare weg als een verkaveling langs die weg gerealiseerd wordt”, zei raadslid Roland Defreyne (Open VLD).

Onmiddellijk daarna zei Defreyne niet te begrijpen waarom het bestuur twee maten en twee gewichten hanteert. Voor de aanleg van een voetpad langs de Moerestraat t.h.v. twee nieuwe verkavelingen tegenaan de Oostendebaan moeten de verkavelaars het voetpad op eigen kosten aanleggen.

“Hier moet het gelijkheidsprincipe gelden” zei Defreyne. Alle Gistelnaars hebben recht op een deftig voetpad voor hun nieuwe woning als ook een voetpad voor de woningen in de rest van de straat is aangelegd door de gemeente.

heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

Wenst u deel uit te maken van de grootste politieke partij in Gistel?

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in Gistel ? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze laatste updates via mail.

U bent succesvol ingeschreven.