Afscheid na 30 jaar in de gemeenteraad

Roland Defreyne (Open VLD) nam na 30 jaar in de gemeenteraad afscheid tijdens de laatste zitting van deze legislatuur, als volgt :

“Na 30 jaar in deze gemeenteraad te hebben gezeteld, neem ik afscheid van de lokale politiek.

Ik hou er aan om U allen met wie ik samen heb gewerkt in deze en de vorige legislaturen te danken voor de meestal hoffelijke manier waarop de debatten zijn kunnen gevoerd worden, met bijzondere dank hiervoor aan de voorzitter van de gemeenteraad.

We hebben met onze fractie altijd geprobeerd om een constructieve oppositie te voeren en ik hoop dat deze traditie ook in de komende jaren overeind zal blijven.

Ik heb persoonlijk heel veel geleerd tijdens mijn politieke activiteit, vooral dan dat je nooit te oud bent om te leren. En als je de fouten waaruit je wat kan leren vroeg in je loopbaan maakt dan heb je daar later nog heel veel aan.

Ik ben blij ooit een hoofdrol te hebben mogen spelen in het Gistels politieke toneel ; minder aangenaam maar toch ook leerzaam was de periode waarin ik een bijrol speelde ; momenteel beperkt mijn rol zich tot souffleur ; ik hoop dit nog wat te kunnen doen tot wanneer ook voor mij – hopelijk niet al te vlug – het doek zal vallen.

Aan jullie politici, die het beleid van onze stad moeten uitstippelen en controleren in de komende legislatuur, wil ik nog zeggen : verdedig vooral jullie ideeën en niet uzelf. Speel op de bal en niet op de man.

Het ga jullie goed.”

heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

Wenst u deel uit te maken van de grootste politieke partij in Gistel?

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in Gistel ? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze laatste updates via mail.

U bent succesvol ingeschreven.