Een “achterpoortje” in de tuin van de dekenij

De restauratie (kostprijs €670.000) van de Bruidstraat 2, de nieuwe woning voor de deken, nadert zijn einde. Momenteel wordt de tuin van de dekenij aangelegd door de gemeentelijke arbeiders. Naast €7.295 voor de materialen zal ons personeel ook nog eens 170 uur bezig zijn.

De tuin zal slechts gedeeltelijk gebruikt worden ten behoeve van de dekenij. Halverwege de tuin komt een houten afsluiting. De tweede tuin zal gratis gebruikt worden door de VZW Parochiale Werken om dienst te doen als open (receptie)ruimte bij Ons Huis.

Op de gemeenteraad van maart zei Open VLD absoluut geen bezwaar te hebben tegen het gebruik van een af te scheiden deel van deze tuin door Ons Huis.

Maar volgens Open VLD kan zo’n gebruik enkel als daar een redelijke vergoeding voor wordt betaald die in verhouding staat tot de gebruikte ruimte en de kostprijs van de aanleg van die tuin door de gemeente. Volgens Open VLD moet niet de gemeente maar de VZW Parochiale Werken ook de kostprijs dragen van de poort in de gevel van de tuinmuur, palend aan de kleine Markt, ten behoeve van het gebruik van de tuin door alleen Ons Huis.

heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

Wenst u deel uit te maken van de grootste politieke partij in Gistel?

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in Gistel ? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze laatste updates via mail.

U bent succesvol ingeschreven.