Aankoop geluidsinstallatie zomerloos uitgesteld

Om meer dan één reden vroeg Open VLD aan de gemeenteraad om het bestek voor de aankoop van een geluidsinstallatie in de cultuurzaal Zomerloos te herwerken. Als er dan al iets nuttig en nodig is in de Zomerloos, en waar onze fractie ook achter staat, dan is het inderdaad een goede geluidsinstallatie.

Daarom vindt Open VLD het onbegrijpelijk dat zo’n belangrijke aankoop niet vooraf voorgelegd werd aan het oordeel van de beheerraad van de Zomerloos. De technische omschrijving in het bestek is daarenboven zeer vaag. Er zijn geen technische voorschriften voor de speakers. Wat moet bv. het vermogen zijn? Wat moet de klankspreiding zijn? Wat mogen de decibels op de eerste meters zijn? Het is een beetje  alsof je een auto zou kopen en aan de verkoper enkel vraagt dat die 4 wielen, een stuur en als het kan ook nog een motor, moet hebben.

Volgens Open VLD moet een goede installatie voor de Zomerloos eigenlijk vast opgehangen worden. Zo krijg je ook een goede klankspreiding (zeker bij een opstelling met tribune).

Zowel omwille van het ontbreken van een advies van de beheerraad Zomerloos als omwille van het vaag en onvolledig bestek, besliste de gemeenteraad unaniem om het agendapunt uit te stellen.

heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

Wenst u deel uit te maken van de grootste politieke partij in Gistel?

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in Gistel ? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze laatste updates via mail.

U bent succesvol ingeschreven.