185.000 euro voor een veegmachine zijn onnodige kosten

Op de gemeenteraad werd meerderheid tegen minderheid besloten om een veegmachine van 185.000 euro aan te kopen. Open VLD stemde tegen omwille van de slechte ervaringen met een eerder aangekochte gelijkaardige veegmachine, die inmiddels buiten gebruik werd gesteld. De voorbije twee jaar werden voor meer dan 8.000 euro herstellingen uitgevoerd.

Volgens het bestek wordt een allround veegmachine aangekocht die niet alleen straten en pleinen kan vegen maar ook bruikbaar moet zijn in het stadscentrum. Hoe je met een machine met ruimte voor een chauffeur én een passagier die 2,28 meter breed, 2,7 meter hoog en 4,65 meter lang is, zal vegen tussen geparkeerde auto’s is voor ons echter een compleet raadsel.

Daarenboven zal één personeelslid dagdagelijks met deze machine rondrijden. Wij vinden dit een onverantwoorde investering. Daarom stelde onze fractie voor om een tweetal kleine handige zuigmachines aan te kopen, waarmee in het stadscentrum op voetpaden en tussen auto’s kan geveegd worden. Het vegen van de greppels langs de gemeentewegen zouden wij twee- tot driemaal per jaar uitbesteden aan een externe aannemer. Zij hebben het geschikte materieel om deze taak naar behoren uit te voeren.

heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

wenst u deel uit te maken van de grootste politieke partij in gistel?

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in Gistel ? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze laatste updates via mail.

U bent succesvol ingeschreven.